HTML

Bodobács irtás, vaspondró irtás, futrinka irtás

Pókok irtása, ezüstös pikkelyke és kemencehalacska irtás, vaspondró és futrinka elleni védekezés. Bodobács irtása, tűzbogár irtás, suszterbogár irtás

Friss topikok

Rovarirtás porozógéppel. Cincérek irtása

2011.01.23. 17:55 Kártevőirtó

Furcsa telefonhívást kaptunk a héten, egy hölgy bodobács invázióra panaszkodott, mely a pincében lévő fáskamrából indul ki, és a bodobácsok mostanra a lakását is elárasztották. A helyszínre érve kiderült hogy nem is verőköltő bodobács a probléma okozója, a kamrában felhalmozott fában cincérek nyüzsögtek. A kártevő cincéreket műszakilag káros rovaroknak nevezzük. Mindenütt előfordulnak, ahol életfeltételeiket biztosító, költésre alkalmas anyag áll rendelkezésükre. Faállományokban, erdei rakodókon, faraktárakban, bútorokban találhatók, időnként hatalmas mértékben elszaporodnak. Ez esetben a Piros korongcincér, (Pyrrhidium sanguineum L.) volt a probléma okozója, amely ke­mény lombfákban (tölgy, bükk) okoz károkat. A helyszíni felmérést követően a porozás mellett döntöttünk, a felületi permetezés ugyanis csak a cincérek töredékét pusztította volna el, a rovarirtó munkaoldat beszívódott volna a fákba, felületi hatástartama néhány percig tartott volna. A légtértelítés műszaki okok miatt nem volt kivitelezhető, továbbá hatása is megkérdőjelezhető volt, ugyanis a faanyag teljes egészében bezsúfolva volt a raktárba, a hidegköd vagy füst nem tudott volna mélyre behatolni. Így a porozógépes felületkezelés mellett döntöttünk, a teljes farakást vékony rovairtó porréteggel kezeltük. A porozószer tartósan megmarad a felületeken, frissen kiűző hatással is bír, a rovarok pillanatok alatt elpusztulnak tőle. Porozógéppel pincéket általában bolhák és csótányok ellen kezelünk, ez alkalommal azonban cincérek voltak az áldozatok.
Rovarirtás porozógéppel Pest megyében!

Tudta-e? A darázsirtás is porozógéppel történik.

Szólj hozzá!

Címkék: irtás cincér porozógép

A bejegyzés trackback címe:

https://vaspondroirtas.blog.hu/api/trackback/id/tr162607820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása